Blijven sporten is de boodschap tijdens Corona

De Corona is één ding, maar het tweede ding is vooral ons lichaam die niet is aangepast aan hele tijd binnen te zitten en niet veel andere zaken te doen. Specialisten en therapeuten raden zowel op Sporza aan om te blijven sporten, maar ook niet te heel intensief. Ik ben gewoon van drie keer in de week te gaan sporten in het zwembad, ik kan dit nu niet meer doen omdat het zwembad gesloten is. Maar het betekent niet omdat je gewoon bent van zoveel km te zwemmen, dat je daarvoor zoveel km kunt lopen. Vandaar dat het belangrijk is dat mensen daar bij stil staan, rustig opbouwen en hun niet overdoen 

Het is al bewezen dat sporten heel belangrijk is in onze maatschappij, denk maar aan de 100 000 inschrijvingen voor de 8 weken trainingschema’s van Kamp Waes, iedereen sprak erover. Het waren rustig opgebouwde schema’s, die in het begin makkelijk leken maar die achteraf wel veel effect kunnen hebben. Ik denk dat sporten nu ook moeilijk gaat met da je het telkens alleen moet doen, je moet telkens jezelf overtuigen om te gaan sporten terwijl iemand ander jou daar ook bij helpt. Ik denk dat het gewoon belangrijk is dat we om de twee dagen wat lopen, wandelen of fietsen om onze conditie wat bij te houden zodat we van de zomer hopelijk toch nog een goede fysiek kunnen hebben. Laat ons allen hopen dat we niet in een volledige Lock Down moeten, want anders zijn het enkel buikspieroefeningen of toertjes in de tuin lopen. 

We konden ook zien door een artikel op sporza dat sporten in deze tijd niet enkel goed is voor onze fysiek maar ook voor het mentale gedeelte. Sporten kan ervoor zorgen dat we deze depressieve momenten door komen, voor vele mensen is het ook een uitlaatklep. In deze tijd zijn we het niet meer gewoon om 24/24 bij elkaar te zijn als gezin, we spreken ook vaak telkens af met andere vrienden dus we zien eigenlijk telkens andere mensen en we doen ook veel dingen. Nu is dit allemaal weg maar het is toch belangrijk om af en toe van je gezin weg te zijn, Het is ook vooral goed voor het immuunsysteem, wanneer je gewoon bent om te sporten blijf gewoon sporten. Zo niet probeer lichtjes te starten, wat ik vooral voorstel als we op straat fietsen/lopen/ wandelen en je komt elkaar tegen lach naar elkaar laat mensen een positief gevoel geven. Een glimlach kost niets en kan die persoon gelukkiger laten worden in deze tijd.

Ik denk dat we vooral moeten opletten als deze periode nog 8 weken duurt zoals De Block zegt dat we niet te veel depressieve mensen gaan hebben, ik hoop dat we dit kunnen tegenkomen. Dus blijf buitenkomen en vooral een glimlach kost geen geld!

Komaan mensen blijf sporten en laat de moed niet zoeken. Sporten is een trend die zal blijven belangrijk zijn, maar die moet nu ook worden verder gezet! Alleen sporten met oortjes kan tot rust geven, we streven naar een goede fysiek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *