ME IN A TEAM

In Team werken

In een team werken is voor mij nooit een probleem geweest. Het is voor mij nooit moeilijk geweest om te communiceren met andere mensen. Ik zeg meestal rechtstreeks mijn mening, maar op een correcte manier. Als het moet zal ik dan ook de leiding nemen, meestal voel ik zelf aan wanneer het even wat minder loopt in de groep dat ik wat moet beginnen leiden. Hieronder zult u dan verschillende tests vinden die ik heb uitgevoerd om aan te tonen hoe ik reageer in een team.

Mijn persoonlijke BELBIN

Belbin-test

De Belbin-test is een test die u weergeeft welke rol je aanneemt in een team. Zoals u kan zien op de grafiek hiernaast, neem ik vooral de rol van zorgdrager op mij. Ik vind het dan ook belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt in de groep. Als er eventueel problemen zouden zijn dan ga ik die ook proberen oplossen. Iedereen moet in een team eens zijn zegje kunnen doen, want natuurlijk iedere mening kan iets bijdragen in de bedrijfswereld. Als tweede ben ik ook een vormer, ik ga proberen zorgen dat er een goeie teamspirit is en proberen bijvoorbeeld conclusies maken van wat er allemaal wordt gezegd.

ROOS VAN LEARY

Volgens de Roos van Leary dan ben ik iemand die wel kritisch kan zijn, maar soms iets te mild in fouten van anderen. Dit komt natuurlijk omdat ik toegeeflijk ben en soms te aardig voor anderen. Ik ben wel iemand die altijd advies geeft, als ze er mij om vragen. Daarmee dat je kan ziet dat ik naar de leidende functie ga, een klein beetje afhankelijk van wat de mensen zeggen. Maar wat zeker en vast is de conclusie dat ik voldoende zelf mijn eigen beslissingen kan nemen en dat ik kan leiden wanneer het nodig is.

Peerassesment

In onze richting Netwerkeconomie moeten we verschillende groepswerken doen. We moeten:

– een Small-Businessproject op poten stellen

– een marketingplan maken

– een bordspel ontwerpen en het speelbaar maken

Natuurlijk elk groepswerk verloopt anders. Het is te zien ook met welke mensen je samenwerkt. Ik vind het heel belangrijk dat we de deadlines halen en alles volledig af is, als dit niet zo is zal ik er toch proberen druk achter te steken. En als het moet zal ik ook leiding nemen als dat nodig is.

SMALL - Business 1ste jaar

1ste trimester:

Ik voer samen met 2 medestudenten, namelijk Arthur Baert en Brendan Hernou een Small-Businessproject uit. We zijn al vaak van idee verandert, omdat het vaak niet genoeg op punt stond. Er is ook zodanig veel concurrentie dat het moeilijk wordt om zo iets door te voeren. Maar we gaan er volledig voor met ons team, en samen komen we er wel. Momenteel neem ik in ons Small-Businessproject vooral de leiding, ik probeer te zorgen dat alles in orde is. We proberen in ons team elk zijn positieve eigenschappen te gebruiken. De ene is goed in de marketing en in deals leggen, zoals Arthur. Ikzelf zorg dus dat alles op zijn pootjes komt, dat er tijdsdruk is en af en toe wat planning. Ik kan programmeren, het technische, helpen in het financiële, in de marketing, … En Brendan is dan zeer goed in het hele technische gedeelte. Dus we hebben een gevarieerd team waarin er veel mogelijkheden zijn.

2de trimester:


Stufo is een bedrijf die staat voor gezonde studentenfood. Samen met vier mensen (Nongway, Marthe, Arthur en mezelf) willen daarop inspelen, omdat studenten namelijk veel bijkomen sinds ze op kot zitten of gewoon te weinig groenten binnen krijgen. De redenen hiervoor zijn vooral dat ze het niet zien zitten om alleen te koken, het brengt te veel afwas of ze hebben er gewoon weg geen tijd voor.

In mei deden we een crowdfunding om wat geld op te halen en te kijken of ons project werkt. Op drie dagen verkochten we 88 maaltijden die we verkochten aan 6 euro of 3 voor 15. Het was voor ons een succes… Wil je meer weten over onze crowdfunding klik dan op deze link.

Momenteel weten we dat ons team uit elkaar valt vanwege Arthur en Nongway die stoppen met de richting. Tegen eind september hakken we de knoop door of we het verder zetten of het project stoppen. 

 

Amber Campe